Kickflip: Steg för steg guide till hur du utför den ikoniska tricken

Kickflip är en av de mest klassiska skateboardtricken som du kan utföra. Det är en trick där du hoppar och snurrar brädan runt dess längdaxel samtidigt som du flippar den med ditt främre fot. Det kan ta ett tag att bemästra, men med tillräcklig övning kan du också bemästra kickflippen. Här är en steg-för-steg guide för att hjälpa dig komma igång:

Steg 1: Positionering

Börja med att stå i en avslappnad position med dina fötter placerade skulderbrett isär på brädan. Din bakfot ska vara placerad på baksidan av brädan medan din främre fot ska vara placerad lite över mitten av brädan och med tårna hängande över kanten.

Steg 2: Förberedelse

Nästa steg är att förbereda dig genom att böja på knäna och trycka ner din bakfot mot svansen på brädan. Detta kommer att ge brädan kraft för att hoppa och rotera. Samtidigt ska du placera din främre fot i den rätta positionen på brädan och luta dig något bakåt.

Steg 3: Hoppa och flip

När du är redo, ska du börja hoppa och flip. För att göra detta, trycker du ner din bakfot mot svansen och skjuter upp brädan med din fot. Samtidigt ska du dra upp din främre fot och skrapa tån mot brädan för att få den att flipa. Detta ska få brädan att börja rotera runt dess längdaxel.

Steg 4: Landning

När brädan har flipat en full rotation, är det dags att landa. För att göra detta, se till att du ser brädan under dig och försök att få din främre fot på brädan så fort som möjligt. Landningen ska vara mjuk och du ska försöka landa med båda fötterna på brädan samtidigt.

Steg 5: Följ igenom

Efter landningen, följ igenom genom att åka iväg med brädan. Tänk på att behålla balansen och hålla ögonen på vägen framåt.

Detta var en grundläggande steg-för-steg guide för att utföra en kickflip. Kom ihåg att övning gör mästare och ju mer du övar desto bättre kommer du att bli på att utföra detta trick. Lycka till!