Grinds: Lär dig olika typer av grinds och hur du kan använda dem i dina trick

Grinds är en av de mest populära skateboardingtricken där du åker på brädan med trucksens kungsbult på ett föremål och glider över det med brädan horisontellt. Det finns många olika typer av grinds och de kan utföras på olika föremål, såsom rails, curbs och ledges. Här är en guide till olika typer av grinds och hur du kan använda dem i dina trick:

50-50 Grind

50-50 grind är en av de grundläggande grindsen som alla bör lära sig. Detta trick innebär att du åker på trucksens kungsbult och brädan medan du glider över en rails, en kant eller en curb. För att utföra detta trick, åker du mot föremålet och hoppa upp på det samtidigt som du balanserar på kungsbulten och brädan.

Boardslide

Boardslide är en annan grundläggande grind som utförs genom att du glider över en kant eller en rail med brädan på tvären. För att utföra detta trick, åker du mot föremålet och hoppa upp på det samtidigt som du vinklar brädan på tvären och glider över föremålet.

Nosegrind

Nosegrind är en grind där du åker på trucksens främre kungsbult medan brädan pekar mot föremålet. Detta trick utförs oftast på en rail eller en kant. För att utföra detta trick, åker du mot föremålet och hoppa upp på det med trucksens främre kungsbult samtidigt som du placerar din främre fot på brädans nos.

5-0 Grind

5-0 grind är en grind där du åker på trucksens bakre kungsbult medan brädan är vertikalt placerad på föremålet. Detta trick utförs oftast på curbs och ledges. För att utföra detta trick, åker du mot föremålet och hoppa upp på det med trucksens bakre kungsbult samtidigt som du placerar din bakfot på brädans baksida.

Crooked Grind

Crooked grind är en avancerad grind som utförs genom att du åker på trucksens främre kungsbult samtidigt som brädan är snett placerad på föremålet. Detta trick utförs oftast på ledges. För att utföra detta trick, åker du mot föremålet och hoppa upp på det med trucksens främre kungsbult samtidigt som du vinklar brädan så att den är snett placerad på föremålet.

Utveckla dina skateboardingskills

Grinds är ett roligt och spännande sätt att utveckla dina skateboardingskills och ta ditt åkande till nästa nivå. Var noga med att öva grundläggande grinds först och bygg sedan upp dina färdigheter genom att lära dig mer avancerade grinds. Kom ihåg att skydda dig själv genom att alltid använda skyddsutrustning, såsom hjälm, armbågsskydd och knäskydd, när du åker skateboard. Med tillräcklig övning och försiktighet kommer du snart att bemästra grinds och vara på väg att utföra ännu mer avancerade trick. Lycka till och ha kul!